επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Από την ημέρα που η ΑΕΚ ιδρύθηκε την ακολουθούν ιστορίες. Από πάντα και για πάντα. Ξεκίνησαν με ιστορίες από την Πόλη κι από την Μικρά Ασία. Γιατί η ΑΕΚ δεν είναι μια συνηθισμένη ομάδα Είχε ιστορία από την πρώτη μέρα της ίδρυσης της. Ιστορίες που λέγονταν, λέγονται και θα λέγονται και πάνε μαζί με τις νικές και τους τίτλους. Και λέμε πάνε μαζί γιατί οι ιστορίες δεν είναι μόνο νίκες και τίτλοι όταν μιλάμε για την ΑΕΚ. Ιστορίες που ίσως μετράνε περισσότερο είναι και να υπογράφουν παίκτες νέα συμβόλαιο με μεγαλύτερες αποδοχές πηγαίνοντας στα γραφεία με πατερίτσες κι έχοντας μπροστά τους ακόμη μήνες αποθεραπείας. Ο Λαμπρόπουλος και τώρα ο Μάνταλος, ο αρχηγός. Κι αν θέλει κι ο Γιόχανσον η ΑΕΚ εδώ είναι. Και ότι έγινε έγινε. Μακάρι να μην υπάρξει άλλος. Οχι γιατί δεν είναι ωραίες αυτές οι ιστορίες. Αλλά για να μην πάθει άλλο παιδί τέτοια ζημιά.
Ο Πέτρος υπέγραψε λοιπόν. Η ΑΕΚ το είπε το βράδυ εκείνο στη Νέα Σμύρνη και ΕΓΙΝΕ. Θα γινόταν ούτως ή άλλως αφου οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από πριν όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον Πέτρο να αισθάνεται ότι ο τραυματισμός όχι μόνο δεν επηρρέασε το μέλλον το δικό του και της οικογένειας του αλλά μπορεί να συνεχίσει την αποθεραπεία του έχοντας στο μυαλό του πως το μόνο που μένει είναι να γυρίσει σιδερένιος αφού έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο και μάλιστα η ατυχία όχι μόνο δεν του στέρησε αλλά του απέφερε και περισσότερα χρήματα αφού η ΑΕΚ κάλυψε την οικονομική διαφορά που υπήρχε στις αρχικές συζητήσεις. Ετσι έπρεπε να γίνει και έτσι έγινε. Γιατί αυτή είναι η ΑΕΚ που μας κάνει περήφανους.
Σειρά παίρνει ο Σιμόες. Ο ίδιος το ομολόγησε στην πολύ όμορφη συνέντευξη του ότι ήδη ξεκίνησαν οι συζητήσεις του με την ΑΕΚ. Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό ένας ξένος παίκτης, όχι ακριβοπληρωμένος, σε πολύ καλή ηλικία για μεταγραφή και ικανότητα να παίξει σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα να δηλώνει εν μέσω διαπραγματεύσεων για νέο συμβόλαιο ότι όνειρο του είναι να ακούσει τον ύμνο της ΑΕΚ στην “Αγιά Σοφιά”! Τι όμορφη ΑΕΚτζήδικη μέρα σήμερα Θεέ μου… Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο Σιμόες έχει ήδη υπογράψει την επέκταση συμβολαίου του που λήγει το 2019. Και να ομολογήσω κάτι. Παρότι πλέον θεωρώ επιτυχία της ομάδας να πουλάει παίκτες σε καλή τιμή σε ομάδες του εξωτερικού για πάρα πολλούς λόγους, ο παίκτης που θέλω να βλέπω στην ΑΕΚ όσο παίζει ποδόσφαιρο είναι ο Αντρέ Σιμόες. Για αυτό που είναι μέσα κι έξω από το γήπεδο. Το λέω με ειλικρίνεια. Και είναι σίγουρα ο πλέον κατάλληλος για να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού μέχρι να επιστρέψει στο μπράτσο του Πέτρου. Εκεί που έχει κολλήσει από εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ που ΗΡΘΑΜΕ για τα καλά. Περιβραχιόνιο και μπράτσο έγιναν ένα και θα είναι για κάποια χρόνια ακόμη. Οπως και η ΑΕΚ με αυτό το παιδί που υπέγραψε πενταετές με την ΑΕΚ όταν ήταν η ομάδα στη Γ ΕΘνική και είχε… πέντε - έξι παίκτες. Τον έβλεπα το πρωί πάλι τον τελικό για να δω τον Ερνάνι. Δεν υπήρχε. Αλλά είναι καλός παίκτης. Δύσκολη περίπτωση αλλά πολύ καλή. Μακάρι να γίνει. Αλλά και να μην μας τον δώσει η Πόρτο αν δεν χαλάσει η συνταγή του καλοκαιριού όλα καλά θα πάνε… Και αυτοί που θα έρθουν θα είναι οι καλύτεροι.