επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας


Το είπε ο Σάββας. Θα είναι πριν τα Χριστούγεννα στην κορυφή ο Ολυμπιακός. Αυτή την στιγμή είναι. Αυτό που είναι δική μας υποχρέωση τώρα είναι να κρατήσει η προφητεία 24 ώρες. Και το βράδυ της Δευτέρας όλοι να βλέπουν την πλάτη μας παρότι θα τους… άφηνα να είναι τα και… Πρωτοχρονιά πρώτοι αρκεί εμείς να είμαστε τον Μάιο.
Μόνοι πρώτοι το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν. Αυτή είναι η υποχρέωση του Μανόλο και των ποδοσφαιριστών. Δική μας υποχρέωση είναι να εξαντλήσουμε τα εισιτήρια του αγώνα. Δεν είναι ένα απλό εισιτήριο για αγώνα κι αυτή την φορά δεν είναι καθόλου υποχρεωτικό το να πας στο γήπεδο για να αγοράσεις εισιτήριο. Με τα πέντε ευρώ που έχουν όλα τα εισιτήρια μπορείς να δώσεις μια ανάσα στους συναθρώπους μας που δοκιμάζονται. Και όσοι αγοράσουν εισιτήριο μέσω των καταστημάτων Cosmote και Γερμανός θα δώσουν έξι ευρώ αφού ως γνωστόν η προμήθεια του ενός ευρώ θα πάει και αυτή υπέρ των πλημμυροπαθών μετά από συμφωνία της και της εταιρίας που μεσολαβεί. Πολύς κόσμος θα δουλέψει χωρίς αμοιβή σήμερα ώστε να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερα ευρώ για τους συμπολίτες μας.

Ολοι με εισιτήριο λοιπόν στο γήπεδο, ακόμη και οι ποδοσφαιριστές έχουν αγοράσει όχι μόνο της ΑΕΚ αλλά και του Πλατανιά, και όσοι δεν προλαβαίνουν ή δεν μπορούν λόγω απόστασης να πάνε, ενώ θα το ήθελαν μπορούν μέσω ίντερνετ και από όλα τα καταστήματα Cosmote και Γερμανός εντός και εκτός Αθηνών να αγοράσουν το μαγικό χαρτάκι. Που αυτή την φορά είναι πραγματικά μαγικό γιατί μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν και που ΟΛΟΙ θα μπορούσαμε να είμαστε στην θέση τους να περάσουν λίγο καλύτερα Χριστούγεννα. Και κάτι τελευταίο για αυτή την μεγάλη πρόκληση που έχουμε όλοι μπροστά μας. Μην πιστέψει κανείς ότι τα πέντε ή τα έξι ευρώ δεν μπορούν να κάνουν την διαφορά. Κι ένα μπουκάλι νερο ΜΠΟΡΕΙ να κάνει την διαφορά. Πάμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι τα πράγματα θα είναι περίεργα. Γιατί λείπει ο Σιμόες. Η καρδιά αυτής της ομάδας, ο ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ αρχηγός. Παρεμπιπτόντως μήπως να το… καταργήσουμε το περιβραχιόνιο; Εντάξει καμία σχέση το πρόβλημα του Αντρέ με τους σοβαρούς τραυματισμούς του Μάνταλου και του Γιόχανσον όμως κι ο τρίτος αρχηγός θα λείπει σήμερα λόγω τραυματισμού. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει ο Μανόλο για την θέση του. Αν κάναμε… ψηφοφορία εγώ θα ψήφιζα Γαλανόπουλο και Κονέ στη δυάδα. Σε ότι αφορά τον αποκλεισμό του Ανέστη από την αποστολή ο χρόνος θα δείξει… Πάντα έχω στο μυαλό μου ότι πέρυσι κάποια στιγμή ο Χιμένεθ έκρινε πως Πατίτο και Βάργκας σκέφτονται το επόμενο συμβόλαιο και τους άφησε εκτός ομάδας. Δεν αποκλείεται να ισχύει το ίδιο και για τον τερματοφύλακα που ο Μανόλο στήριξε στο... θάνατο πολύ πριν τα παιχνίδια με τη Μίλαν που ανέβασαν τις μετοχές του. Μπορεί να έγινε για να ξεκουραστεί λίγο το μυαλό του γιατί λόγω της απουσίας του Μπάρκα η αλήθεια είναι πως έχει παραπαίξει φέτος. Αν παίξει ο Μπάρκας ή ο Τσιντώτας πάλι δεν είναι για να βγει κάποιο συμπέρασμα. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ στον Μπάρκα έχει επενδύσει γιατί πιστεύει πως μπορεί να πάει πολύ ψηλά όμως ο Τσιντώτας ήρθε ενώ ήδη η ΑΕΚ είχε δύο τερματοφύλακες και η ομάδα τον πιστεύει πολύ. Για να δούμε κι αυτα τα παιδιά μετά από ικανό χρόνο δουλειάς με το νέο τους προπονητή. Πάνω από όλα όμως να δούμε τη νίκη. Και την ανακοίνωση για τα χιλιάδες εισιτήρια που πουλήθηκαν και τα χρήματα που μαζεύτηκαν για τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Καλή εβδομάδα ΑΕΚάρα.