επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Ταυτόχρονα με την λήξη του θρίλερ Κισσαμικός - Ολυμπιακός όπου τελικά οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις ξεκουράζοντας παράλληλα, κυρίως οι γηπεδούχοι, βασικούς ποδοσφαριστές έληξε με τον γνωστό τρόπο άλλη μια δικαστική περιπέτεια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στο ΣΤΕ. Με το γνωστό αποτέλεσμα. ΦΑΠΑ.
Η ΑΕΚ κέρδισε άλλη μια μάχη και οι… αυθόρμητοι πολίτες της Φιλαδέλφειας, διαφορετικοί αυτή την φορά, απλά έχασαν τα λεφτά. Δεν λέω τα λεφτά τους γιατί δεν ήμαστε σίγουροι. Μπορεί να υπήρξε χορηγός κανείς φίλος του περιβάλλοντος. Πόσα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει όμως με αυτά τα λεφτα που πέταξαν. Κόσμος πεινάει κι αυτοί πετάνε λεφτά σε χαμένες δίκες. Οπως πεταμένα ήταν και τα λεφτά των δημοτών Νέας Φιλαδέλφειας που έδωσε αυτή η γάτα ο Αρης για την γνωμοδότηση του αυτοαποκαλούμενου Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας. Στην Ελλάδα που ότι δηλώσεις είσαι κάποιοι νόμιζαν ότι επειδή ο Αρης έδωσε 8.500 ευρώ από το υστέρημα του λαού της Φιλαδέλφειας σε μια παρέα φίλων με τον βαρύγδουπο τίτλο “επιμελητήριο” θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ΜΠΕ για την οποία έβγαλαν τα μάτια τους επιστήμονες.
Και βέβαια το κλου ήταν για άλλη μια φορά το σάιτ της παρέας των ηλίθιων που είχε προβλέψει χωρίς να αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης πως οι δύο πολίτες (;) θα κερδίσουν και μάλιστα εύκολα στο ΣΤΕ και θα σταματήσουν τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το φοβερό επιχείρημα ότι η ΑΕΚ δεν είχε κάνει στρατηγική μελέτη περιβαλοντικών επιπτώσεων αλλά σκέτη ΜΠΕ. Που να ξέρουν οι ηλιθιοι ότι η Σ.Μ.Π.Ε του ρυθμιστικού της Αθήνας περιλαμβάνει και όλα τα έργα που περιέχει το Ρυθμιστικό και όπως κι ένα παιδάκι γνωρίζει ο νόμος για το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν ΜΕΣΑ στο ρυθμιστικό. Και τώρα που το θυμήθηκα… Κατάλαβε τώρα κι ο τελευταίος κομπλεξικός που έλεγε ότι κακώς η ΑΕΚ περίμενε το ρυθμιστικό για να μπει εκεί το έργο και έπρεπε να απαιτήσει χωριστό νόμο για να κερδηθεί χρόνος το πόσο σημαντικό ήταν και πόσο άξιζε η καθυστέρηση; Γιατί κάποια ζώα που έλεγαν ότι ο δήμαρχος είναι… φίλος του Μελισσανίδη γιατί του δίνει άλλοθι επειδή δεν έχει λεφτά να χτίσει την Αγιά Σοφιά πριν σκεφτούν αυτό έλεγαν ότι κερδίζει χρόνο περιμένοντας το… ρυθμιστικό που δεν το χρειάζεται. Να τα θυμόμαστε αυτά δεν είναι κακό. Για να αξιολογούμε καλύτερα.
Συγνώμη για κάποια από τα γραφόμενα μου, ξέρετε ότι δεν χρησιμοποιώ αυτές τις εκφράσεις αλλά βγαίνει η αγανάκτηση για όλους αυτούς που προσπαθούν να εμποδίσουν το όνειρο μας χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα και κυρίως χωρίς καμία ηθική υπόσταση. Επειδή νόμιζαν πως η ΑΕΚ όταν έφτασε στην Γ Εθνική ήταν πια τόσο μικρή που θα μπορούσαν να την διοικήσουν ακόμη κι αυτοί οι νάνοι… Αλλωστε ήδη στα τελευταία της το 2013 κάποιοι από αυτούς είχαν μπει στ ΔΣ της ΠΑΕ και με μιάμιση μετοχή και μπόλικο λαϊκισμό έκαναν ουσιαστικά κουμάντο στις γενικές συνελεύσεις της ντροπής εκεί προς το τέλος. Και ενώ ήταν έτοιμοι να ηγηθούν της… αναγέννησης ήρθε ο Μελισσανίδης και τους άφησε με ένα σάιτ που μπαίνουν από πέντε, οι ίδιοι, μέχρι 50 άτομα την ημέρα και μακριά από την ΑΕΚ. Αντι να χαρούν που από την πρώτη μέρα της καταστροφής η ΑΕΚ ήταν σε σίγουρα χέρια και έτσι όχι μόνο επέστρεψε αλλά έγινε ξανά ΑΕΚ σε χρόνο ρεκόρ και με δικό της γήπεδο σύντομα βάλθηκαν με κύριο όπλο την ρουφιανιά και συμμάχους εκτός της οικογένειας της ΑΕΚ να κάνουν ζημιά όπου μπορούν. Σε ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτεχνική και γήπεδο. Ε αυτοί είναι. Αυτοί οι γελοίοι που είχαν κάνει με ύφος χιλίων πιθήκων την πρόβλεψη ότι: “…σύντομα η Αγιά Σοφιά» ΔΕΝ θα έχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων κάτι που σημαίνει ότι από άποψη Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης το project είναι στον αέρα». Αυτή ήταν η πρόβλεψη. Και το ΣΤΕ έδωσε σήμερα την απάντηση. Αντε τώρα να κλάψετε μαζί με τον βόθρο που κι αυτός με σιγουριά είχε προβλέψει ότι η ΑΕΚ δεν θα παίζει στην Ευρώπη μέχρι το 2019. Περαστικά…
Και για να το ελαφρύνω λίγο. Για να γελάσουμε… Το σάιτ των ηλιθίων που όπως είπαμε ένας από τους… δεκάδες αναγνώστες του που μάλιστα το αποθεώνει είναι ο βόθρος έγραφε πως είχε προειδοποιήσει τον Μελισσανίδη με παλαιότερη ανάρτηση ότι το ΣΤΕ θα σταματήσει το έργο λόγω της μή ύπαρξης ΣΜΠΕ αλλά δεν τους άκουσε! Αχαχαχαχα. Αντε γειά, που λέει κι ο συνοπαδός σας.