επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Μια γεμάτη Κυριακή σήμερα. Με δύο δύσκολα ματς που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της ΑΕΚ τόσο στη Σούπερ Λιγκ όσο και στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Δυστυχώς οι ώρες δεν επιτρέπουν να δώσεις το παρών και στα δύο γήπεδα. Οσοι μπορούμε και όπως μπορούμε να σταθούμε δίπλα στην ομάδα. Σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Χωρίς προβλήματα. 
Στο μπάσκετ η ΑΕΚ δεν προχώρησε τελικά σε αλλαγή ξένου κι αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά. Σημασία έχει πως σήμερα είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που μας δυσκόλευε ακόμη κι όταν δεν ξεκίναγε το πρωτάθλημα τόσο δυνατά όπως έχει ξεκινήσει φέτος και μετά μέσα σε μια εβδομάδα η ΑΕΚ παίζει σε δύο εκτός έδρας ματς το Ευρωπαϊκό της μέλλον. Και ενδιάμεσα έχει και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Θα κριθούν πολλά και πολλοί. Το σίγουρο είναι ένα. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Αυτό που πρέπει είναι να παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητες της. Πάμε γερά σήμερα. Μας είχε λείψει…

Στο ποδόσφαιρο νιώθω ότι το παιχνίδι στη Λιβαδειά είναι μακράν το πιο επικίνδυνο μέχρι σήμερα. Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί και η πρώτη θέση που παίζονται σήμερα. Σήμερα έχει στηθεί η τέλεια παγίδα για να κατρακυλήσει η ΑΕΚ στη βαθμολογία και να χάσει τον κόσμο της. Απέναντι σε δυνατό αντίπαλο με τον οποίο υπάρχει παραδοσιακά κακή σχέση λόγω του ιδιοκτήτη, με τους οπαδούς της ΑΕΚ αποκλεισμένους όχι μόνο από τις εξέδρες αλλά κι από την… πόλη, με την ομάδα να έχει βρεθεί στην τρίτη θέση μετά τα χθεσινά αποτελέσματα… Υπάρχει πολύ θυμός στην περιερέουσα ατμόσφαιρα και αν αυτός ο θυμός διοχετευθεί με λάθος τρόπο και σε λάθος στιγμή μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. 

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα από το ύπουλο παιχνίδι κάποιων που προσπαθούν να δώσουν προεκτάσεις στα δικαιολογημένα παράπονα της ORIGINAL για την απαγόρευση μετακίνησης στη Λιβαδειά. Σε μια ήσυχη πόλη όπου ποτέ δεν έχουν γίνει συγκρούσεις μεταξύ οπαδών. Παίρνοντας αφορμή λοιπόν κάποιοι από τα παράπονα αυτών που απλά θέλουν να δουν την ομάδα προσπαθούν πάλι να δηλητηριάσουν τα μυαλά των οπαδών της ΑΕΚ και κατηγορούν την μοναδική διοίκηση που έκανε ξανά την ΑΕΚ δυνατή εντός και εκτός γηπέδων και μέσα σε τρία χρόνια εξαφάνισε χούντα 20 ετών ότι αφήνει το πρωτάθλημα να πάει στον… ΠΑΟΚ για χάρη του Σαββίδη. Δεν το γράφυν έτσι ακριβώς αλλά το αφήνουν να εννοηθεί ακόμη και για ηλίθιους οπότε το γράφω εγώ στα ίσα για να μην χάνουμε… χρόνο. Η ORIGINAL λοιπόν δικαιολογημένα έβγαλε δύο ανακοινώσεις και εύλογα περίμενε κι από την διοίκηση της ΑΕΚ μια αντίδραση για να γίνει μετακίνηση οπαδών μας στη Λιβαδειά. Καλά έκανε. Οι πονηροί λαϊκιστές όμως που νοσταλγούν φαίνεται την ΑΕΚ της φάπας ίσως για να περνάνε και γραμμή βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν το δηλητήριο τους. Για το πρωτάθλημα που δήθεν… χαρίζεται στον ΠΑΟΚ. Οχι επειδή η ΑΕΚ χάνει κάποια ματς ή έφερε ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ μέσα στο ΟΑΚΑ ξερω εγώ, σόρι… νίκησε, αλλά γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τον Βασιλειάδη και την απαγόρευση ή ακόμη χειρότερα επειδή πήγαν ΠΑΟΚτζήδες στην Ξάνθη. Αλλο να έχει παράπονα η ORIGINAL επειδή είναι μόνη στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες κι άλλο κάποιοι να δίνουν τέτοιες προεκτάσεις. Που μπορεί να παρασύρουν κάποιους που δεν γνωρίζουν ή που θέλουν να παρασυρθούν και να σκεφτούν ότι: “Αφού ο Μελισσανίδης δεν θέλει το πρωτάθλημα και θέλει να το χαρίσει στον Σαββίδη γιατί να μην κάνουμε επεισόδια κι ας φάμε -3 και δύο αγωνιστικές ή να ανάψουμε κανένα καπνογόνο και να φάμε άλλες δύο αγωνιστικές. Αφού δεν θέλει το πρωτάθλημα η ίδια η ΑΕΚ”! 

Σε τέτοιες σκέψεις θέλουν να βάλουν κάποιους θερμόαιμους οπαδούς οι δήθεν ψαγμένοι και αυτό το είδος πολέμου σε μια ομάδα είναι το χειρότερο από όλα. Το πιο επικίνδυνο για την ομάδα γιατί μπορεί να προκαλέσει καταστροφή αν κάποιοι οπαδοί παρασυρθούν και στο μυαλό τους εχουν και άλλοθι ότι έτσι κι αλλιώς θα το χάσουμε το πρωτάθλημα επειδή οι ΠΑΟΚτζήδες πήγαν στην… Ξάνθη. Εκτός του ότι στην Ξάνθη το μισό γήπεδο όταν παίξαμε κι εμείς ήταν ΑΕΚ όπως κάθε χρόνο, χθες υπήρχε και για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ η ιδια απαγόρευση που υπάρχει για την Λιβαδειά και δεν τηρήθηκε. Η διαφορά είναι ότι ο Πανόπουλος άνοιξε ταμεία και πήρε το χρήμα ενώ ο Κομπώτης δεν ξεχνάει ότι πέρυσι η ΑΕΚ τον έριξε αγωνιστικά. Κι ενώ έχει ανακοινωθεί απαγόρευση και για Λιβαδειά και για Ξάνθη και το ξέρουν αυτοί που το παίζουν υπερΑΕΚτζήδες αλλά στην πραγματικότητα το πρόβλημα τους είναι ότι έπαψε ο Ολυμπιακός να είναι ο μόνος διεκδικητής του πρωταθλήματος το ξεπερνάνε και αφήνουν υπονοούμενα για το αν η ΑΕΚ θέλει το πρωτάθλημα επειδή δεν διαμαρτύρεται που οι ΠΑΟΚτζήδες πήγαν στην Ξάνθη… Λες κι αν δεν είχε… πονοκέφαλο ο τερματοφύλακας που με την ΑΕΚ ήταν ετοιμος για μεταγραφή στην… Μπαρτσελόνα θα νίκαγε ο ΠΑΟΚ χθες. Λες και νίκησε στη Νέα Σμύρνη ή όπου αλλού εκτός έδρας έπαιξε με κόσμο. 

Σίγουρα αυτό που έγινε στη Νέα Σμύρνη είναι δύο μέτρα και δυο σταθμά αλλά η ευθύνη είναι κυρίως του Πανιωνίου που δίνει εισιτήρια μόνο στους ΠΑΟΚτζήδες επειδή το θέλουν οι οπαδοί του. Ο υπουργός όμως όφειλε να απαγορεύσει την μετακίνηση, όπως έκανε αυτή την εβδομάδα για Λιβαδειά και Ξάνθη. Η ΑΕΚ επέλεξε να μην βγάλει ανακοίνωση για αυτό. Αυτή είναι η πολιτική της εδώ και καιρό όπως και στο θέμα των καταγγελιών. Οι ανακοινώσεις της για διαμαρτυρία είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι παρεμβάσεις της όμως σε όλα τα επίπεδα είναι καθημερινές. ΠΑΝΤΟΥ. Κι όπως πρέπει. Οχι για το θεαθήναι αλλά για την ουσία. Οι αδύναμοι φωνάζουν συνέχεια όπως ο κυρ Σάββας και ο διάδοχος του… Η ΑΕΚ δίνει μάχες εκεί που πρέπει και κερδίζει. Εδώ και τέσσερα χρόνια. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Εκτός αν κάποιος πιστεύει πως ότι έχει γίνει έγινε από μίνο του. Εκτός από επικίνδυνο για την ΑΕΚ είναι τρομερά άδικο να αφήνεται οποιοδήποτε υπονοούμενο για μια διοίκηση που ζει και αναπνέει για το πρωτάθλημα αφού πρώτα έπαιξε τεράστια ρόλο στην διαμόρφωση συνθηκών που της επιτρέπουν να το διεκδικήσει. Αυτά. Καλό ταξίδι και καλή επιστροφή σε όσους πάνε στη Λιβαδειά γιατί είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα πάνε. Δυστυχώς αν κάποιος φίλος δεν έχει φροντίσει να έχει πάρει εισιτήριο από τις προηγούμενες μέρες από την Λιβαδειά δεν θα μπορεί να δει το ματς οπότε ας μείνει σπίτι να το δει από την τηλεόραση. Σίγουρα η αγαπημένη ταράτσα θα περιμένει πάλι σε μια από τις όμορφες ιστορίες που μόνο το ποδόσφαιρο φτιάχνει αλλά δεν τους χωράει όλους.

Σήμερα η ΑΕΚ μπορεί ακόμη κι αν νικήσει να μείνει τρίτη στη βαθμολογία και να απομακρυνθεί από το μεγάλο μας στόχο. Πως; Ντου για είσοδο στο γήπεδο και σύγκρουση με την αστυνομία με την ΑΕΚ να έχει ήδη γλυτώσει δυο φορές στο ΟΑΚΑ, πιστέψτε με όχι τυχαία ούτε επειδή μας… λυπήθηκαν, θα σημαίνει -3 και 2 εως 4 αγωνιστικές. Θα σημαίνει καταστροφή και απογοήτευση τεράστια. Κλείστε τα μάτια και τα αυτιά στους προβοκάτορες και πάμε ΜΟΝΟ για τη νίκη και την κορυφή. Μην τους κάνουμε την χάρη.