επιστροφή

Σφινάκια

με τον Κώστα Κετσετζόγλου
Κετσετζόγλου Κώστας

Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιες αναφορές αλλά γράφω με καλή διάθεση γιατί είδα στον ύπνο μου τον… Σαντος. Ναι, τον Φερνάντο. Δεν ήταν προπονητής στην ΑΕΚ, μην αρχίσουν τα σενάρια, αλλά ήμασταν στην υποδοχή ξενοδοχείου κάπου στο εξωτερικο που έπαιζε η ΑΕΚ και μιλάγαμε. Υπήρχε μεγάλη χαρά. Για καλό θα είναι. Μάλιστα μου είπε να πάρουμε, η ΑΕΚ, έναν παίκτη της Σπόρτινγκ. Δεν θυμάμαι ποιον, αλλά ήταν πολύ σίγουρος. Βέβαια μπορεί να ήμουν επηρρεασμένος από την υπέροχη Σπόρτινγκ που είδαμε στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό παρότι, να πω την αλήθεια, δεν θα έπαιρνα τους μπροστινούς γιατί αν αντί για 10 γκολ βάζεις 3, στην ΑΕΚ που ακόμη δεν έχει φτάσει σε επίπεδο ποδοσφαίρου της Σπόρτινγκ μπορεί να μην βάζεις ούτε ένα… Oπότε μπορεί να μην βγει το όνειρο αλλά σίγουρα η διάθεση είναι καλή όπως πάντα όταν βλέπεις έναν καλό φίλο. Εστω και στον ύπνο σου. Ισως το όνειρο ήθελε να πει ότι η ΑΕΚ αύριο το βράδυ στη Βιέννη θα πρέπει να έχει κάτι από την Πορτογαλία του Σαντος. Αυτή την κυνικότητα κυρίως στην επίθεση ώστε να κάνει γκολ χωρίς πρώτα να θυμίσει… Σπόρτινγκ στις ευκαιρίες.

Είναι σημαντικό να σκοράρει η ΑΕΚ, που ούτως ή άλλως θα πρέπει να παίξει για τη νίκη εκεί μέσα. Οπως είχε πει ο Κονέ μετά το τέλος του αγώνα με τη Ριέκα αν πάμε για να μη χάσουμε θα… χάσουμε. Και δνε πρέπει να χάσουμε. Εδώ που έφτασε η ομάδα η πρόκριση είναι πλέον ΑΠΑΙΤΗΣΗ. Σαφώς και η είσοδος στους ομίλους και μάλιστα αποκλείοντας μια ομάδα που ερχόταν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα στους ισχυρούς έκρινε από τότε τη σεζόν στην Ευρώπη πετυχημένη όμως μετά την κλήρωση και κυρίως με την τροπή που πήραν τα πράγματα στον όμιλο ο αποκλεισμός θα είναι μεγάλη πίκρα. Και αποτυχία. Και κακά τα ψέμματα θα παίξει ρόλο και στον πραγματικό μεγάλο στόχο που είναι το πρωτάθλημα. Θα είναι χτύπημα στην ψυχολογία και στην πίστη της ομάδας και σίγουρα θα παίξει ρόλο και στις μεταγραφές. Κυρίως στην ψυχολογία και στο κέφι και όχι τόσο επειδή θα χαθούν 2.000.000 ευρώ από το ταμείο αφού η ΑΕΚ, ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν περιμένει αυτα τα λεφτά για να ζήσει. Απλά θα της κάνουν την ζωή πιο εύκολη…

Σήμερα όμως δίνει και η μπασκετική ΑΕΚ ένα τεραστιας σημασίας παιχνίδι. Προηγείται και πρέπει κι εκεί να δώσουμε μεγάλο βάρος σήμερα. Είναι πλέον δεδομένο πως φέτος έγιναν λάθη. Η ομάδα τα πλήρωσε και θα τα πληρώνει. Θα διορθωθούν όμως έστω και με πόνο και έξτρα χρήματα γιατί ο Μάκης Αγγελόπουλος αν έχει αποδείξει ένα πράγμα από την μέρα που ΕΣΩΣΕ στην Βασίλισσα είναι ότι δεν κλαίει πάνω από την καρδάρα με το γάλα που χύθηκε αλλά κάνει ότι χρειάζεται με προσωπικές θυσίες για να την ξαναγεμίσει γάλα. Μέχρι τότε όμως πρέπει η ζημιά να μην έχει καταστεί μη αναστρέψιμη. Για αυτό σήμερα η νίκη είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Οι παίκτες που έχουν νικήσει τον Παναθηναϊκό και την Βενέτσια μέσα στη Βενετία μπορούν σίγουρα να νικήσουν και την Μπαϊρόιτ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. Φόρτσα ΑΕΚάρα.